Már olvasható a fotóhónap web oldalán kiállításunkról.

A kiállítási plakát képét, fotóstúdiómban a Fényműhely-ben készítettük el. Mindössze 20 percünk volt a fotózásra, ami mindenkinek megfelelt. István későn végzett, illetve Tibornak meg időre kellett menni utána gyorsan. Az eredménnyel mindannyian elégedettek voltunk. András utó munkájának, grafikai képzettségének és hozzá értő tudásának köszönhetően kiváló grafikákat készített. Készített nyomdai és internetre használható verziókat. Meghívó és plakát is került ki a nyomdából. Mindezeket a megnyitón is lehet majd szemügyre venni.

Mindenki írt magáról egy pár mondatot, amit megjelentetnek a weboldalukon. Karácsony Ivánt, oszlopos tagunkat, az alkotócsoport motorját kértük fel a megnyitó beszéd elmondására. Kissé vonakodva, de elfogadta egyhangú kérésünket. Tervezzük továbbá kis borral, üdítővel és sós süteményekkel megvendégelni a kiállítás megnyitóra érkezőket.


Nem kis szervezés után, most csütörtökön (2019.10.02) már helyszín bejárást tartunk a kiállító helyünkön. Utána egy kis kávézást vagy sörözést tervezünk….

Félórás bejárás és terep felmérés után beültünk a közeli kávézóba és pontosítottuk a kiállítás falbeosztását. (2019.10.03.) Mindenki fogyasztott, teát, sütit vagy sört. Nekem a sör jutott.

A kávézó látogatás végül is közel másfél órát vett igénybe. Megbeszéltük a rágcsálni valókat, az üdítőket és bor is kerül majd a vendég asztalra. A szerzőkkel való találkozásnak legjobb lehetősége a megnyitóra eljönni. Tehát várlak titeket.

Hamarosan további részletekkel tudok szolgálni kiállításunkról. Már most izgulok. Elkészült a falbeosztás végül is mindenki megelégedésére. Minden szín egy-egy kiállítónak felel meg és teljesen méret arányos. Egyelőre legyen meglepetés, hogy melyik szín fele meg nekem.


NEGATÍVBÓL POZITÍV 

A FÉNYTÖRŐK ALKOTÓCSOPORT KIÁLLÍTÁSA

Műgyűjtők Háza

1023 Budapest, Zsigmond tér 8.

2019. október 25. – 2019. október 31.

Megnyitó:

2019. október 25., 18:00

Az elmúlt évek fotográfiai útkeresése kiállításunk központi témája. A negatívból pozitív cím kettős értelmű. Egyik gondolata technikai jellegű, hiszen az elmúlt 20 évben a csoport a filmes technikáról áttért a digitális technikára, majd az elmúlt években néhány tagunk ismét visszatért a hagyományos filmes fotózásra. A másik gondolat a világról alkotott véleményünk, igyekszünk érzékenyek lenni a körülöttünk zajló világra, a sok negatív élményből, környezetünk problémáiból megpróbáljuk a pozitív, az előre mutató gondolatokat és élményeket rögzíteni és megmutatni. Így bemutatandó képeink az ember és környezete, a természetes és az épített környezet viszonya és kölcsönhatása körül forog. Középpontban azonban az ember, aki reményeink szerint többször pozitív, mint negatív.

Kiállítók: Ágh András, Hohl Tibor, Karácsony Iván, Kovács István, Németh Csaba (Berzay), Varga Róbert