Lánybúcsú

Fotózás

Téged bíztak meg a lánybúcsú szervezéssel a többiek?

Gratulálok, jó helyen jársz!

Kedves Csaba!
Nagy meglepetés volt számomra ez a program, de nagyon tettszett. Kicsit zavarban voltam, de élveztem is. Mindig kíváncsi voltam, milyen lehet egy fotózáson részt venni. Jó, hogy a barátaimmal élhettem át ezt az élményt, ami örök emlék marad.:) Még egyszer köszönöm, nagyon jól éreztem magam.

Agárdi Anett

Menyasszony

Miért is jó program a lánybúcsú fotózás?

Szia!
Köszönjük a képeket és a szombat esti hangulatot, nagyon jól megalapozta az este folytatását, de persze mindenki a fotózásról beszél azóta is. Elméletileg sikerült letöltenem mindent.
Köszi:Dóri

Molnár Dóra

Menyasszony

Öt éve kezdtem lánybúcsúkat fotózni. A kisebbektől (4-5 fő) a nagyobbakig (16-18 fő), igen változatosan szoktak alakulni a fotózások. Vannak akik mindent előre megterveznek és vannak akik mindent rám bíznak. Mindkettőben van bőven gyakorlatom.

Tapasztalatom alapján mindenki közös ismerőse a menyasszony. Viszont a lány csapat több helyről jön össze. Ők jellemzően nem, vagy csak alig ismerik egymást. Kisebb csoportokat alkotnak a lányok a menyasszony mellett. Neked is vannak ilyen problémáid?!

  • rokonok (lánytestvér, unokatestvérek)
  • régi barátnők
  • régi osztálytársak (általános)
  • középiskolai osztálytársak
  • egyetemi, főiskolai évfolyamtársak
  • régi munkatársak
  • jelenlegi munkatársak

 

A szervezés nagyon nehéz!

Ebben segítek neked!

Ez a különleges élmény maradandó legyen mindenki számára még évek múltán is.

 

A fotózás kiválóan össze tudja rázni a lányokat. Tényleg, mintha mindig ismertétek volna egymást. A stúdióban eltöltött egy, két vagy három óra alatt van idő összerázódni, programot egyeztetni, mert amíg ti megbeszélitek a részleteket a csoport fotózások után, addig én a fotózom az arát a stúdióban, így kintről nem hallja a ti megbeszéléseteket.

A fotózás alatt koncentrálunk a közös képekre. Vannak vicces kiegészítőim, kalapok, napszemüvegek, „férjhez megyek” rózsaszín szalag, papír bajuszok, fejdíszek, a menyasszonynak fátyol… Ezeket a fotózás alatt folyamatosan cserélgetve újabbnál újabb beállításokat alkotunk.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy lehet-e hozni italt a fotózásra?

A rövid és egyértelmű válasz, hogy IGEN!

Egy vagy két pohár italtól még nem fogtok berúgni és illetlenül viselkedni a fotózáson. Viszont megalapozza a jókedvet és lazulást. Kezdetben szinte mindenki zavarban van a helyzettől, de biztosíthatlak arról, hogy ez rövid idő alatt elmúlik. A fotózást a lánybúcsúk legemlékezetesebb programja között fogjátok számon tartani!

Nos, mikor jönnétek a műterembe fotózásra?

Éve fotózok

Lánybúcsú fotózás

Legjobb barátnők

A fotózás menete

}

Időpont egyeztetés

Időpont egyeztetés lehetséges telefonon (+36705315894) és/vagy email-ben is (fotoberzay@gmail.com). Telefonon nem biztos az azonnali időpont foglalás, mert nem mindig vagyok naptár közelben. Email-ben viszont biztosabb, bár az előfordulhat, hogy csak másnap válaszolok. Lehet a fotózás hétköznap vagy hétvégén is, lényegében bármikor, reggel 8-tól este 8-ig is akár. Annak, hogy másnap tudunk fotózni, viszonylag kevés az esélye. Keress bátran!

Fotózás helye

Műterem fotózás helyszíne: POD 18 stúdió
Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky utca 18.  Stúdió a 4. emeleten, kapucsengő: 35

Fotózás menete

Fotózás menete: Megérkezés után érdemes koccintani egyet vagy kettőt. Eről már készítek fotókat. Pár apróbb igazítás a sminken és a frizurán és kezdődhet a fotózás a stúdióban. Először a csoport képek készülnek el, több beállításban és kellékkel. Fotózási csomagtól függően folytatódhat a fotózás páros és kis csoportos fotózásokkal. Megérkezés után érdemes koccintani egyet vagy kettőt. Eről már készítek fotókat. Pár apróbb igazítás a sminken és a frizurán és kezdődhet a fotózás a stúdióban. Először a csoport képek készülnek el, több beállításban és kellékkel. Fotózási csomagtól függően folytatódhat a fotózás páros és kis csoportos fotózásokkal. Jellemzően ezzel el is telik az idő. Igyekszem pontosan befejezni a fotózást, hogy a következő programra pontosan tudjatok odaérni.

Extra jó tanács:

Mielőtt bejönnétek, a menyasszony szemét kössétek be egy sállal, vagy kendővel. A lépcsőházon átvezetve, lépcsőkön és ajtókon át egészen a fotózás helyére érkezve, amikor mindenki körbe állja, veszitek le róla a kendőt. Én azonnal megörökítem az első meglepetést. Remekül szokott sikerülni.

Fotózás után

Fotózás után: az elkészült fotókat pár napon belül elküldöm neten keresztül kis méretben válogatásra. A Fotózási Csomagoknak megfelelő számú képet fogok retusálni néhány napon belül. Ezután elküldöm a képeket teljes méretben neten keresztül Wetransfer-rel. A képek 7 napig lesznek elérhetőek. Minden képet elküldök. Előfordulhat, hogy a levelező egyéb helyre fogja rakja az értesítőt és egymás alá is teheti.

Tudni szeretnéd, hogy mennyi a fotózás díja?

Lánybúcsú fotózási csomagok

Németh Csaba

Fényképész

Hívj bátran!

+ 36 / 70  531 – 5894

fotoberzay@gmail.com

Jelenleg a negyedik stúdiómban, a Podmanicky utcában fotózom, nap mint nap. Elsősorban családi fotózásokat, üzleti portréket, esküvőket és portfóliókat készítek. De mostanában egyre népszerűbbe vált a lánybúcsú fotózás is. Várlak titeket, és keress bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

Lehet-e hozni alkoholt a fotózásra?

Ez attól függ, hogy mennyit ittatok előtte. A hangulat feldobására remek megoldásnak tartom egy kis alkoholos ital fogyasztását. Persze koccintásnál gondoljatok a sofőrökre, várandósokra és az absztinensekre is. Szóval egy-két pohárka hasznos a lánybúcsú fotózás hangulat fokozására.

Mennyi a minimum létszám?

Valójában nincs minimum létszám. Az eddigi legkevesebb négyen voltak a fotózáson. Szerintem, a kis létszámú lánybúcsúra elegendő az egy órás fotózás is.

Mennyi a maximum létszám?

Ez sincs maximalizálva. Viszont a helyiség adottságaiból adódóan 20-nál nagyobb létszámnál néhány beállítás már korlátokba ütközik. 14-16 fő esetén ragyogó eredményt lehet elérni a lánybúcsú fotózás során.

Hozzunk kellékeket?

A fotózáshoz biztosítok számotokra vicces és lánybúcsú kellékeket. Van fátyol, menyasszonyi szalag, menyasszonyi csokor, vicces szemüvegek, kalapok, képkeretek, macik… de nyitott vagyok bármiféle kellék használatára.

Lehet-e a lánybúcsú fotózás után maradni?

Többször is előfordul, hogy kisebb, nagyobb és főleg vicces játékokat terveztek lánybúcsú során. Ezeket nem feltétlen szeretnétek nyilvánosság előtt megtenni. Ekkor lehetőség van a maradni a stúdióban plusz egy órát is akár. Ha kéritek, fotózom ezeket, de ha nem akkor egyáltalán nem fogok zavarni közben. (a plusz óra díja: 5000 Ft) Ez lehet kérdőjeles is, mert ha előre szóltok, hogy maradnátok, de úgy alakul, hogy mégsem, akkor nem kell kifizetni a plusz óra díját.

Hogyan és milyen formában kapjuk meg a képeket?

A fotózás végén elkérem az email címeket, hogy a képekhez mindenki hozzájusson. Először a képeket kicsiben (netes méret) küldöm el egy letölthető linken keresztül. Majd pár nap múlva Wetransfer-rel fogom elküldeni a képeket teljes méretben, amit  7 napig tudtok letölteni. A képek mennyiségének megfelelően 2 vagy akár 3 részletben kapjátok meg. Előfordulhat, hogy a levelező rendszered egyéb helyre rakja ezt az értesítőt, így érdemes ekkor alaposan végignézni az email-eket.